Yasalarda yasanın tam veya kısaltılmış adı verildikten sonra tarihi ve madde numarası yazılır. Şayet alt maddeye atıf yapılacaksa o zaman araya yatay çizgi konur. Aynı şekilde Anayasaya atıf yapıldığı zaman da Anayasanın adı, tarihi ve varsa madde numarası verilir.
Contents
- 1 Rapor nasıl kaynak gösterilir?
- 2 Yönetmelik nasıl referans gösterilir?
- 3 Bir tez nasıl kaynak gösterilir?
- 4 Internet kaynakları kaynakçada nasıl gösterilir?
- 5 Raporda Kaynakça yazılır mı?
- 6 Bir araştırma raporu hangi kısımlardan oluşur?
- 7 PDF nasıl kaynak gösterilir?
- 8 Dergiler nasıl kaynak gösterilir?
- 9 TDK nasıl kaynak gösterilir?
- 10 Editörlü kitap nasıl kaynak gösterilir?
- 11 Bir tezin yayınlanıp yayınlanmadığını nasıl anlarız?
- 12 İnternet sitesi dipnotta nasıl gösterilir?
- 13 İnternet sitesi nasıl atıf yapılır?
- 14 Kaynakçada ne yazılır?
Rapor nasıl kaynak gösterilir?
Raporların dipnot gösterim şekli: Hazırlayan Adı Soyadı, “ Rapor Adı”, (Varsa) Rapor Türü, (Kurum Adı, Yılı; Numarası, Web Adresi. Hazırlayan Adı Soyadı, “ Rapor Adı”, (Varsa) Rapor Türü, (Kurum Adı; Numarası, erişim: Gün Ay Yıl, Web Adresi. Hazırlayan Soyadı, “ Rapor Adı”, Sayfa Numarası.
Yönetmelik nasıl referans gösterilir?
Resmi Gazete’de yayınlanan yasa ve yönetmelikler, T.C. Resmi Gazete, yayınlandığı tarih (gün, ay ve yıl olarak) ve sayısı belirtilerek yazılmalıdır.
Bir tez nasıl kaynak gösterilir?
Yazar Adı Soyadı, Tez Adı (Yüksek Lisans Tezi /Doktora Tezi, Üniversite Adı, Yıl; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Tez Adı, Sayfa Numarası.
Internet kaynakları kaynakçada nasıl gösterilir?
Burada ise önce makale yazarının soyadı sonra bir virgülle ayrılarak ismi yazılır. Daha sonra sırayla tırnak içinde makalenin ismi, makalenin yayınlandığı veya gözden geçirildiği son tarih ve klasik kitap veya makale kaynakçasında yer alan yayınevi yerine, İnternetteki sitenin adresi gösterilir.
Raporda Kaynakça yazılır mı?
Bir rapor bölümündeki « kaynakça », rapor metninin içinde atıfta bulunulan makalelerin dışında, raporu hazırlarken yazarlar tarafından faydalanılmış tüm eserlerin listelendiği rapor bölümüdür. – APA Kurallarına göre bir raporda « kaynaklar» bölümü olmalıdır. Kaynakça bölümü hazırlamaya ise gerek yoktur.
Bir araştırma raporu hangi kısımlardan oluşur?
Yapısı ile ilgili olarak bakıldığında bir araştırma raporu, başlık, özet, giriş, yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve öneriler ile kaynakça bölümlerinden oluşmaktadır. Yukarıdaki şekilde yer alan aşamaları üç temel başlıkta da toplamak mümkündür. Bunlar; birinci kısım, metin kısmı ve son kısımdır.
PDF nasıl kaynak gösterilir?
APA’da PDF Makalesine Atıf Temel Format: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yayın yılı). Makalenin başlığı [ PDF dosyası]. Dergi başlığı, cilt numarası (sayı numarası), sayfa numaraları.
Dergiler nasıl kaynak gösterilir?
Dergi: Yazar(lar)ın Soyadı (,) Adının Baş harfi (.) parantez içerisinde yayın yılı (.) Çalışmanın adı(.) Derginin Adı(,) Cilt Sayısı;(Sayı), Sayfa Numaraları.
TDK nasıl kaynak gösterilir?
Not: Kurumlar kaynak olduğunda, metinde kısaltması yazılır. Örneğin, Türk Dil Kurumu kaynak olduğunda, metin içerisinde ( TDK, 1996: 35) gibi bir kaynak gösterimi olur. Kullanılan tüm kaynaklar, metnin sonunda ayrı bir bölüm halinde yazar soyadlarına göre alfabetik olarak numaralandırılmadan verilmelidir.
Editörlü kitap nasıl kaynak gösterilir?
Editörlü kitabın tamamına veya editörün yazdığı kısımlara “ Kitap – Editörlü ” kapsamında atıf yapılır. Editörlü kitabın içindeki bölümlere ise “ Kitap Bölümü” türünde atıf yapılır. Editör Adı ve Soyadı (ed.), Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası.
Bir tezin yayınlanıp yayınlanmadığını nasıl anlarız?
Kitap olarak basılmamış olan yayınlar kastedilir. Dijital erişime açık olup olmaması önemli değildir. ISBN almamışsa yayınlanmamış, almışsa yayınlanmış.
İnternet sitesi dipnotta nasıl gösterilir?
Web sayfalarının dipnot gösterim şekli: Kurum Adı/ Site Adı, “ Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi. Kurum Adı/ Site Adı, “ Web Sayfa Başlığı”.
İnternet sitesi nasıl atıf yapılır?
Kurum/ Site Adı (Kurum/ Site Adı Kısaltması), “ Web Sayfa Başlığı” (Erişim Gün Ay Yıl). Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), “Din İşleri Yüksel Kurulu Başkanlığı” (Erişim 1 Mayıs 2017).
Kaynakçada ne yazılır?
Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır.